Skip to main content
Editorial

26 de Juliol, Dia Mundial dels Avis

Avui 26 de juliol,  celebrem un dia molt especial, el Dia Mundial dels Avis. És una ocasió fantàstica per honorar i valorar  aquests éssers estimats que han deixat una petjada inesborrable a les nostres vides.

És cert que no necessitem un dia concret per a recordar-los. Molts de nosaltres ja els portem dins del cor.

Els avis són tresors vivents que mereixen ser apreciats i respectats. Avui, si és que encara els tenim amb nosaltres, és una nova oportunitat per agrair-los tot l’amor, la saviesa, l’experiència i la dedicació que ens han donat al llarg dels anys.

Els avis són una connexió incalculable amb les nostres arrels i són els transmissors de la nostra història i herència familiar. Desenvolupen un paper fonamental en la nostra educació. Ens ensenyen valors, ens expliquen històries fascinants i ens donen un suport incondicional. Comparteixen coneixements, valors i tradicions, transmetent així la cultura familiar de generació en generació.

Sens dubte, els avis són i han estat font d’inspiració per a molts. La seva experiència de vida i els seus consells no tenen preu. Sempre estan disposats a escoltar-nos i donar-nos suport en qualsevol moment. I a pregar a Déu per nosaltres. Ens porten al cor.

Avui, en aquest Dia Mundial dels Avis, fem alguna cosa especial per a mostrar-los quant  els estimem i apreciem. Podem visitar-los, trucar-los, enviar-los un missatge d’afecte o simplement passar temps de qualitat amb ells. No importa si són a prop o si són molt lluny. La clau és recordar-los que són importants  per a nosaltres. Utilitzem la tecnologia que tenim a l’abast com una eina per a connectar amb ells, especialment si la distancia geogràfica pot dificultar el contacte físic.

I no oblidem aquells avis que ja no estan amb nosaltres. Podem honorar la seva memòria recordant les lliçons que ens van ensenyar, el temps que ens van dedicar i compartint les seves històries, fotos i escrits amb les noves generacions. Recordem el seu amor incondicional, la seva saviesa i el seu llegat etern.

Els avis són un tresor, i avui és un moment perfecte per a expressar-los el nostre amor i gratitud. Des de SPA us animem a aprofitar aquest dia per a retre un homenatge als nostres avis. No oblidem mai que el seu amor és un regal que perdura i ens acompanya tota la vida.

 “Aixeca’t al davant de l’ancià i honora els seus cabells blancs; així reverenciaràs el teu Déu.” (Levític 19:32)

Us estimo i us porto al meu cor avi Enric i iaia Lola!!

Feliç Dia Mundial del Avis!

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta