Skip to main content
Llibres

Àvia parla’m de tu

Fa uns dies vaig anar a cuidar la meva néta Bruna que estava al llit amb una bona grip. M’encanten aquestes estonetes a soles amb ella i tot i que tenia febre, les ganes de parlar no les va perdre.

Pensant en què podria fer per distreure-la, li vaig llegir la història del seu avi (o sigui el meu marit) i la meva que tenim registrada en el llibre “Creciendo + Juntos” (Una guia per a les parelles d’avui –Ed.  CLIE) que just ha sortit a la llum fa poc i que ha estat escrit també de la mà d’Ester Martínez i Eduardo Bracier.

A mida que li anava llegint la “nostra història” el seu interès creixia.

“Àvia, quantes coses que no sabia de vosaltres!!!” va dir la Bruna.

Els nostres néts gaudeixen quan escolten històries dels seus avis i en les que, d’alguna manera, ells s’hi senten part.

És per això que us vull parlar i recomanar un llibre: “Àvia parla’m de tu” un llibre per guardar els records, que ens ajuda a registrar la història y records des de la nostra infantesa fins avui.

Fa dos anys els meus néts me’l van regalar pel meu aniversari. És un llibre preciós i visualment molt estètic, molt complert i ben estructurat.  No es un llibre “normal” ja que ve buit i està ple de preguntes que tu, àvia, hauràs de respondre. Hi ha espai suficient per escriure, enganxar fotografies etc…

És interessant perquè, a banda de deixar aquest llegat als néts, haver de fer “memòria històrica” per la quantitat de preguntes que et fa, es com si mirant enrere fessis un passeig per la teva vida, provocant-te a pensar i recordar persones, moments, olors, sentiments….i d’alguna manera adonar-te que, malgrat hi ha hagut moments difícils, tristos… és la teva història i la pots explicar.

“Àvia parla’m de tu”, és un llibre que tota àvia hauria d’escriure i regalar als seus néts i que ben segur, ells t’ajudaran a escriure.

Cesca Planagumà

Orientadora familiar

Deixa una resposta