Skip to main content
Temes relacionats

Avis, avui tenim un paper important per exercir

Investigacions recents demostren que els néts prosperen quan les àvies i els avis participen activament en les vides dels seus néts i, es constata alhora, que a nivell personal, quan els avis s’hi involucren, també prosperen.

Avis i néts: Realment tots guanyem!

Una de les raons per les quals hem començat SOLS PER A ÀVIS – SPA – és perquè durant massa temps, el paper i la influència dels avis s’ha subestimat i, en molts casos, fins i tot passat per alt. Els avis som respectats (i gaudits) fins a cert punt, però molt sovint no som reconeguts per l’important paper que podem exercir.

Degut a l’esperança de vida més llarga que tenim avui  dia, les persones podem ser avis durant un període bastant llarg de la nostra vida. Aquests anys que tenim de més ara, representen una part important de la nostra existència. Moltes persones seran avis durant un terç de les seves vides i possiblement, alguns passaran fins a una sisena part com a besavis. Tots dos són períodes molt significatius i el nostre paper pot ser molt útil durant aquests temps.

Així que permet-me animar-te de dues maneres:

Primer, gaudeix aquests anys.

Són un regal de part de Déu. Hi ha bones raons per entendre que es tracte d’un moment molt important de la teva vida, doncs et permet exercir un paper vital a la vida dels teus néts, i probablement, fins i tot, en la dels teus besnéts. Les seves vides podran ser millors perquè tu hi seràs.

Segon, sigues el millor avi que puguis ser.

Probablement això us soni força obvi i genèric, però si volem guanyar més respecte com a avis, haurà de ser de manera gradual i progressiva, com a resultat de l’estima i el support que nosaltres donguem tant als néts com als seus pares.

Continua fent el que ja estàs fent, segons la teva situació particular; però si creus que encara pots millorar en alguns aspectes, endavant! doncs sempre podem trobar altres maneres o altres idees que ens poden engrescar a tots plegats. Les persones del nostre voltant veuran que marquem la diferència i respectaran la nostra tasca, pot ser no tant per buscar el reconeixement, sinó com a model a seguir. La recompensa de ser avi, ja és prou gran per si sola.

Si el nostre afany per ser millors àvies i avis pot servir d’exemple a la propera generació d’avis i posar-los-hi les coses una mica més fàcils, aleshores, definitivament, haurà valgut la pena intentar-ho.

Per reflexionar:

Quan t’has sentit ignorat pel paper que tens com a avi? Què faràs per ser el millor avi, la millor àvia que puguis ser? Dóna’ns la teva perspectiva, si us plau.

Article adaptat per V. Miron de Dr. K. Canfield (GrandkidsMatter)

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

4 Comments

 • Abigail Rodes Heredia ha dit:

  Hola. La meva mare te 86 anys i te tres besnets. Si voleu podeu fer-hi una entrevista, envieu les preguntes i jo us les les reexpediré.

 • Abigail Rodés ha dit:

  Hola. He escrit tres besnets. També te una besneta!

  • VICTOR MIRON ha dit:

   Gràcies Abigail per respondre i per el suggeriment de fer una entrevista a la teva mare. Ens encanta poder publicar Històries de Vida en aquesta web. De ben segur que la teva mare té moltes coses que explicar. De passada,, animem a d’altres a fer-nos propostes tan engrescadores como la teva.
   Ens posarem en contacte amb tu, el més aviat possible. Una salutació especial i bon estiu

 • VICTOR ha dit:

  Gràcies Abigail per respondre. Ens posarem en contacte amb tu. tant de bo moltes àvies i avis vulguin explicar-nos la seva història. Una salutació cordial.

Deixa una resposta