Skip to main content
Editorial

Benaurat Temps de Nadal

Nadal, temps ple d’alegria i també temps de melangia, de records, de vivències que ens fan somriure i d’altres que ens traslladen al costat de les persones que estimem i hem estimat però que ja no són amb nosaltres.

Tots tenim records de quan érem petits i ara que som avis, ho recordem d’una manera molt especial.

Com han canviat les coses, oi? Què s’ha fet d’aquells Nadals on semblava que tothom es tornava més bo… propines a l’escombriaire, propines al vigilant de nit que duia totes les claus dels portals del barri, propines al guàrdia urbà que gentilment ens protegia del cotxes… tots ells semblava que eren part de la família. Fins i tot els queia alguna panera!

Com m’agradaria que fos aquest Nadal amb els meus?

Molts anhelem regalar als néts records especials del significat del Nadal i compartir amb ells la veritable història del Nadal.

Tot recordant que nadal vol dir naixement, doncs JUNTS recordar el naixement més significatiu de la història, el naixement de Jesús. No solament recordar el fet sinó honorar la persona que és el centre i motiu d’aquestes festes, Jesús!!

Com fer-ho?

Doncs llegint i  comentant els documents que ens ho expliquen com l’evangeli de Lluc o de Mateu, on es relata exactament la història de veritat, tal com va passar.

Donant junts gràcies a Déu per aquest fet tan singular com importantíssim per tots aquells que hem cregut en Ell.

Cantant nadales tots junts, acompanyats per instruments musicals, si alguns nens saben fer-ho. I si no, escoltant nadales en YouTube, etc.

Més que mai els avis no hem de baixar la guàrdia i des del lloc que ens pertoca, hem de dir la nostra.  Els nostres fills i els nostres néts ens estan observant i aprenent del que és per nosaltres el Nadal i de com ho celebrem.

Com a avis cristians doncs, en aquest temps de Nadal, recordem i celebrem amb alegria, gratitud, i humilitat el naixement de Jesucrist, l’amor de Déu manifestat en carn i el seu neixement en els nostres cors.

Oh dolç temps ple d’alegria!! Benaurat temps de Nadal!!

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta