Skip to main content
Com ens veuen els néts

Beneficis que aportes als teus néts

By 13/02/2022març 15th, 2022No Comments

Ets una d’aquelles àvies o avis entusiastes? Això espero, perquè hi ha recompenses increïblement involucrades a invertir en les generacions futures. Molts adults diran que no hi ha res tan estimulant com a ser part de la vida dels seus néts. Hi ha una connexió meravellosa i misteriosa entre avis i néts que gaudim a cada minut.

Si has estat beneït com a avi, o com àvia, etapa on gairebé totes les interaccions amb els fills i els néts són positives, gaudeix-ho. Alegra’t amb cada preciosa oportunitat que tinguis amb ells.

Alguns avis prendran aquest sentiment genuí de voler veure els seus néts somrient i feliços, i els “mimaran” amb regals, entrepans i llaminadures, i els deixaran fer el que vulguin. Això ens pot semblar gratificant per un temps, però estic segur que ja saps que no és el millor per a ells i que no hauria de ser la forma principal en com ens haguem de relacionar amb els nostres néts.

Les recompenses que obtenim com a avis són realment grandioses, però no poden ser el nostre enfocament principal. El nostre desig més gran o impuls com avis hauria de ser ajudar els nostres néts a créixer i prosperar, fins i tot mentre gaudim cada moment amb ells.

En resum, quan les generacions de la gent gran i la dels més joves s’uneixen, totes dues se’n beneficien. Podem exercir un paper clau i aportar moltes coses meravelloses a la vida dels nostres néts.

Us presentem algunes maneres en què podem fer tot això:

Transmetre herència. Una gran part de ser avi és compartir la nostra herència: les experiències, les històries i, de vegades, els records que uneixen els nostres néts amb el passat, i que els ajuden a modelar la seva identitat. Per això, hem de prendre la iniciativa durant les vacances, durant els aniversaris, les reunions familiars, o simplement en les visites periòdiques. Bé pot ser espontàniament, a taula mentre mengem, o mentre realitzem un projecte conjunt, o mentre viatgem junts cap a una activitat concreta.

Proporcionar saviesa. He sentit descriure els avis com a reservori de saviesa familiar. Hi ha un gran valor en aquestes perles i dites quotidianes que ens repetien els nostres avis, així com en les coses noves que estem aprenent dia a dia. Podem explicar a un nét una frase del llibre de Proverbis o iniciar una breu conversa basada en alguna situació per la que ell o ella estan passant. És possible que no sempre pensem de nosaltres mateixos que tinguem molta saviesa, però per als nostres néts, definitivament sí que la tenim.

Mostrar amor incondicional. Una gran part de la connexió especial entre avis i néts és una sensació de comoditat, pau i delit que emana de nosaltres. Podem afirmar-los i beneir-los passi el que passi, fins i tot quan siguin grans i prenguin males decisions o vagin per un camí perillós. Créixer no és fàcil i els nostres néts necessiten el nostre amor incondicional cada cop que els veiem i estem amb ells.

Àvies, avis, continuem sent nosaltres mateixos! Continuem amb la bona feina que estem fent amb els néts. Mantinguem-nos actius amb ells. Continuem fent tot el possible per assegurar-nos que els tancs emocionals de relacions dels nostres néts estiguin ben plens. No perdem les oportunitats que tinguem de marcar una diferència positiva amb ells en aquest temps.

 

PUNT D´ACCIÓ –

Com estem invertint en la construcció del caràcter i del futur dels seus néts? Comparteix aquí les teves idees i experiències, amb nosaltres i amb altres avis: info@spavis.org

Dr Ken Canfield, PhD – adaptat per V.M.

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta