Skip to main content
Editorial

Celebrant l’amor intergeneracional al mes de l’amor

El mes de febrer ens porta l’aroma dolça de l’amor, i és comunament conegut com el mes de l’amor. Aquesta època de l’any sol associar-se amb l’enamorament i l’amor romàntic entre parelles joves. Així i tot, és essencial recordar que l’amor no té límits d’edat ni fronteres generacionals. Aquest mes també ens ofereix l’ocasió perfecta per honrar i celebrar l’amor en totes les formes, incloent-hi l’amor entre avis i néts. Recordem que l’afecte i la connexió entre ells poden esdevenir moments significatius que enforteixin els llaços familiars i, alhora, també creem records que perduraran al llarg de les generacions. Celebrem l’amor intergeneracional.

L’amor entre els avis i els néts és multifacètic. Inclou la calidesa de les històries compartides al voltant d’una taula, la paciència infinita en ensenyar habilitats pràctiques i la seguretat que ofereix una abraçada reconfortant en tota ocasió i moment. És un amor que perdura a través del temps, transcendint les barreres generacionals.

Celebrar el mes de l’amor pels avis pot adoptar diverses formes. Aquí hi ha algunes idees per fer que aquest febrer sigui especial per a aquests llaços familiars tan importants:

  • Reconeixent la Història de l’Amor: Aquest temps ens ofereix l’oportunitat perfecta per reflexionar sobre la trajectòria de l’amor a la vida dels nostres avis. Cada història és única i mereix ser coneguda i celebrada.
  • Expressant Gratitud: Dediquem temps a expressar la nostra gratitud als avis. Els seus consells, abraçades i suport incondicional han estat fonamentals al llarg dels anys, tant a fills com a néts. Ja sigui a través de paraules, gestos o regals simbòlics, mostrar-los la nostra apreciació enfortirà els llaços familiars i crearà records significatius.
  • Celebrant amb Tradicions Familiars: Aquest període es pot convertir en una ocasió propícia per recrear o establir tradicions familiars. Compartir un sopar especial, veure fotografies familiars antigues o simplement passar temps junts, pot esdevenir una tradició anual que enforteixi el vincle familiar. Crear un àlbum amb moments especials compartits amb els avis al llarg dels anys, com ara un regal visual i un recordatori constant de l’amor compartit.
  • Targetes/Notes/Dibuixos fets a Mà: Incentivar els néts a crear-los i dissenyar-los amb missatges plens d’afecte. Quant aprecien els avis aquestes notes fetes amb el cor! Segur que contindran records, agraïments i expressions d’amor que es convertiran en tresors sentimentals per als avis.

I COM AVIS, aprofitem aquest mes com una altra oportunitat per recordar el fantàstic i desafiant paper de ser avis. Expressem als nostres néts d’una forma radical el nostre amor incondicional cap a ells, quelcom que ni regals, targetes, dolços, ni qualsevol altra cosa que els regalem—encara que estigui bé fer-ho—podrien mai capturar ni expressar el que realment hi ha i sentim als nostres cors per ells.

Finament, reforcem la nostra pròpia determinació de ser els millors avis intencionals que puguem ser i que els nostres néts mereixen i necessiten.

Recordem: “que l’amor mai no deixa de ser” (apòstol Pau) i, per tant, “continuem estimant-nos els uns als altres, perquè l’amor veritable ve de Déu” (apòstol Joan)

Nota: Com ho celebrareu entre vosaltres dos com avis i amb els vostres néts?

Comparteix amb nosaltres, si us plau, les teves idees.

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta