Skip to main content
El meu nét i joTemes relacionats

Com podem aprofitar al màxim l’estiu amb els néts?

L’estiu és, sens dubte, un temps fantàstic per gaudir dels néts. Més encara, per deixar en ells moments que mai oblidaran. Possiblement molts de nosaltres, els avis, si ens aturem i fem “memòria” històrica, recordarem els estius amb els nostres. Potser no van ser avis molt intencionals però sí, estaven allà… cuidant-nos, cuinant per a nosaltres, vigilant-nos, fent de cangurs, etc.

Voldríem presentar-vos, des de SPA, alguns TIPS pràctics per a aquests dies estiuencs:

Activitats a l’aire lliure: Gaudir de la natura amb pícnics, passejos en bicicleta o excursions. L’aire fresc i l’activitat física són beneficiosos per a la salut física i mental de tots. Animar els néts a provar activitats noves que els despertin curiositat per explorar nous interessos i descobrir talents o aficions que desconeixien. Contemplar la natura. Fer veure als nostres néts la grandesa i meravella de la creació. Mirar el cel en una nit clara i contemplar el firmament i les estrelles. Assenyalar als nostres néts que tot això no és una casualitat sinó que darrere hi ha un Dissenyador molt creatiu.

Treure els nostres àlbums de fotos: És un temps fantàstic per mirar fotos junts. Les fotos ens permeten explicar-los la nostra història, moments importants en la nostra vida. Si us en recordeu, abans seleccionàvem molt bé la “foto” que volíem fer, ja que no era barat revelar-les. Això feia que cada foto immortalitzés experiències importants de la nostra vida. Als nostres néts els encanta conèixer la nostra història… a través de les fotos els podem donar també aquest sentit de transcendència… d’on vénen ells… ensenyar-los fotos nostres de joves, de quan van néixer els seus pares, fotos dels seus pares quan eren petits, etc.

Jocs i passatemps: Jugar junts fomenta la comunicació, el treball en equip i la diversió. Compartir jocs clàssics de taula, com Monopoli, Parxís, puzles o activitats creatives com pintar o dibuixar, etc. A nosaltres ens encanta jugar al dòmino amb ells… ja és com una tradició familiar. Aquests jocs fomenten la comunicació, la col·laboració i la sana competència.

Nit de pijames: Una altra idea divertida seria una nit de pijames a casa dels avis amb els cosins. Una nit “diferent” en la qual hi ha un bon sopar, pizza (és per ells el millor sopar ) i una pel·lícula amb crispetes incloses. Us asseguro que això no ho obliden mai!!!

Visites a llocs d’interès: Explorar parcs temàtics o llocs històrics de la ciutat o de les poblacions. Museus temàtics, visitar alguna població singular, assistir a les festes estiuenques d’alguna població propera. En definitiva, aprofitar els recursos locals. Aquestes experiències enriqueixen el coneixement i la cultura dels nens i dels avis.

Tradicions familiars: Transmetre les tradicions i valors de la família a través d’històries o manualitats. Aquí entraria també el cuinar junts. Per exemple, realitzar un taller de cuina: Escollir una recepta senzilla que us agradi a tots i preparar-la junts a la cuina. Aprendre i ensenyar noves habilitats que tinguin els avis, com ara les col·leccions, una introducció pràctica a la fotografia, treballar la fusta, etc.

En definitiva, tot això ens ajudarà a enfortir els llaços i les arrels familiars que són claus per al desenvolupament de la identitat dels nostres néts. I serà un creixement personal i un gran benefici per a l’aprenentatge mutu d’ambdós, tant per als néts com per als avis.

Què faràs de especial amb els teus néts aquest estiu? Envia’ns, si us plau, les teves idees i comentaris.

Cesca Planagumà

Orientadora familiar

Deixa una resposta