Skip to main content
SPA Charlas

Coneixem el món on viuen els nostres néts?

By 26/01/2023febrer 28th, 2023No Comments

1ª Xerrada de SPA – 02 de desembre 2022

Aquest darrer mes de desembre, divendres dia 2 a la tarda, vam poder gaudir d’una magnífica conferència a càrrec de Fèlix Ortiz davant un bon gruix d’avis i àvies desitjosos d’aprendre sobre qüestions de gran interès como el tema tractat d’una manera tan brillant.

En Fèlix ens va mostrar com poder ser avis intencionals en un món tan canviant. Estan i estem en un món complex i relatiu, on la veritat, el que és correcte o incorrecte són “construccions socials i relatives”. Com actuar davant d’aquesta societat tan tolerant i plural? Què podem fer davant de tot aquest món que s’està acostant als nostres fills i nets?  Ens comentava també que hem de ser avis intencionals, orar i compartir amb ells aquesta gran història que els doni consistència i marc de referència. És una generació totalment necessitada de mentors i referents.

Ens va plantejar, com un cas pràctic, dividir TOT aquest món que ens envolta,  en dues parts fonamentals: Àrea d’INFLUÈNCIA i Àrea de PREOCUPACIÓ (com una auto-avaluació personal). Ens comentava que, INFLUÈNCIA és la capacitat pròpia d’implementar, decidir i pensar. Mentre que PREOCUPACIÓ és el que no podem controlar i està fora de la nostra influència.

Aquest acte va tenir lloc al restaurant IMPERFECT de Castelldefels, on a més, vam poder gaudir, no només de la xerrada sinó també d’un agradable berenar i de compartir tot allò que ens preocupa i ens pot aportar eines davant del futur imminent que els espera als nostres nets.

 

José Luis Aguirre

Viu a Viladecans (Barcelona), és avi de dues nétes.

Deixa una resposta