Skip to main content
Editorial

Connecta’t amb altres Àvis

Com i amb qui ens connectem els avis?

Els bons avis, els intencionals, es connecten amb altres avis.

Vivim al món de les connexions. Cada dia ens connectem al mòbil, a la tablet, a internet, a la televisió, etc. Som a l’era de la connexió tecnològica i digital, dels “likes” a les xarxes socials, però, per altra banda, les persones cada dia estan i se senten més soles. Quina contradicció! Oi?

Dóna calfreds veure les estadístiques de suïcidis entre persones majoritàriament joves, llegir els articles als diaris sobre la soledat que patim i els informes de psicòlegs i psiquiatres sobre la salut emocional de la nostra gent. Els milions de pastilles i euros que gastem per calmar l’ansietat, els barbitúrics que prenem per tractar l’insomni i alleujar l’ansietat i la tensió anímica.  Aquesta situació també afecta, i potser massa, els avis.

Què proposem, si més no, per ajudar a alleujar tota aquesta situació? quina pot ser una aportació positiva des de SPA?

Els bons avis, els intencionals es connecten amb altres avis. Potser que això et sembli obvi, de “Perogrullo”, però no podem deixar d’emfatitzar-ho prou. Tots necessitem relacions estretes amb altres persones que estiguin en situacions similars, que estiguin compromeses amb les seves famílies i que siguin eficaces en la seva funció.

Per a molts, ser avis és motiu de joia i celebració, però per altres, aquest paper suposa molt de dolor a causa de la seva situació personal, sigui física, anímica,  familiar, distanciament amb la família o amics més íntims o potser degut a alguna pèrdua irreparable. Bastants avis se senten sols i aïllats en aquest dolor.

Tots, en algun moment de la vida, necessitem suport. Per això és tan important ajudar-nos i animar-nos els uns en els altres.

Independentment del que passem ara, ens sorprendria saber quants avis molt propers a nosaltres, estan vivint una situació similar. Parlar amb ell o amb ella els serà i ens serà de profit. Aquest suport i sentit de comunitat és necessari i necessitat, pot ser un gran estímul per a cadascú de nosaltres. A tots ens va millor quan tenim amics que creuen en nosaltres, que estan disposats a escoltar-nos i que, quan cal, ens donen un cop de mà, però que també desafien la nostra manera de pensar.

Crec que ser avi és una feina massa important perquè qualsevol de nosaltres la faci sol. Podem i hem d’aprendre els uns dels altres; compartir les nostres inquietuds, els nostres pensaments i les nostres lluites com a avis. Donem-nos suport els uns als altres i així desenvoluparem un sentit de tasca i de missió en equip. Busquem ja aquesta connexió amb altres avis. La necessitem com a aigua de maig.

Connectar-nos en línia pot ajudar, però encara funciona millor en persona.

Des de SPA volem brindar aquesta oportunitat de connexió.

Per connectar-te amb altres avis, pots considerar les maneres següents:

  • REUNIONS FAMILIARS: Organitza reunions familiars regulars on els avis, fills i néts puguin passar temps junts.
  • GRUPS DE SUPORT: per connectar-se amb altres avis, per promoure iniciatives, coordinar activitats per als néts, compartir recursos, consells, experiències i facilitar així l’organització de responsabilitats. Els avis podem aprendre els uns dels altres.
  • ACTIVITATS COMUNITÀRIES: Participar a la comunitat on viviu i us moveu. Prendre classes, fer cursets, anar a activitats lúdiques on es poden conèixer altres avis amb interessos similars; integrar-se en grups de voluntariat, com ara ser voluntari a SPA per portar aquesta iniciativa a altres avis. 
  • CREAR i FOMENTAR GRUPS DE PREGÀRIA amb altres avis. Aquests grups poden ser un espai i una oportunitat per connectar amb altres avis que comparteixen la vostra fe i els vostres objectius espirituals. De ben segur que això ens ajudarà moltíssim en la nostra tasca amb els néts i a modelar una vida cristiana coherent per a ells. Ens permetrà brindar-los suport i orientació espiritual quan ho necessitin.

En resum, la connexió entre avis cristians intencionals és valuosa perquè ens permet unir forces per transmetre la nostra fe, brindar suport espiritual als nostres néts, viure una vida coherent amb les nostres creences i enfortir la nostra comunitat.

A SPA estem convençuts que aquestes connexions tindran un impacte significatiu i definitiu en la vida espiritual dels nostres néts i en l’enfortiment de la fe en el sí de la nostra família.

Ens connectem?

Deixa’ns un comentari a continuació.

D’avi a avi, respon, si us plau, aquesta pregunta:

Com et connectes habitualment amb altres avis?

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

One Comment

Deixa una resposta