Skip to main content
Editorial

El Nadal Dels  Avis

El Nadal, amb el seu esperit festiu i la seva capacitat per unir les famílies, es veu enriquida enormement per la presència i la participació activa dels avis.

El Nadal, època plena de llums brillants, on els carrers s’omplen de bullici, de cançons alegres i de la càlida aroma de les espècies. És una festivitat que uneix les famílies arreu del món. Al cor d’aquesta celebració ens trobem els avis, figures entranyables que aportem saviesa, amor i tradicions a aquesta temporada festiva.

La connexió entre els avis i el Nadal és única i profunda. Al voltant de la brillantor de les llums de l’arbre de Nadal, els avis ens convertim en narradors experts. Relatem com celebràvem el Nadal en els nostres temps i la infància. Expliquem les històries de les nostres pròpies experiències durant les festivitats, sovint impregnades de nostàlgia i amor, oferint una visió única del significat d’aquesta època nadalenca.

Les tradicions familiars són un element fonamental del Nadal, i els avis som els guardians d’aquests costums arrelats. La generositat és un valor que els avis encarnem especialment en aquesta època. Ja sigui en forma de regals acuradament seleccionats, temps dedicat a activitats en família o simplement brindant suport emocional. Els avis juguem un paper fonamental a fer que aquest temps especial sigui memorable i significatiu per a tothom. La nostra participació activa permet celebrar-lo en gran. No només s’enforteixen els llaços familiars creant un pont entre generacions, sinó que també hi afegeix un toc d’autenticitat i calidesa a aquestes esperades i joioses festes.

En última instància, el Nadal es converteix en un moment en què les generacions s’entrellacen, creant un llegat que perdura al llarg del temps al voltant de la persona i del fet central del Nadal, Jesús. És imperatiu que recordem que el cor d´aquesta celebració rau en el naixement de Jesús, Déu fet home per nosaltres. El naixement de Jesús a Betlem marca el començament d’una història que ha transcendit segles, impactant vides i deixant un llegat d’amor i de redempció. Aquestes dates tan assenyalades i significatives són un moment de reflexió i gratitud pel regal més gran que la humanitat hagi rebut mai.

Que el record i la vivència de Jesús, Emmanuel, Déu amb nosaltres i per nosaltres, sigui una llum que il·lumini els nostres cors, guiï la nostra vida i accions cap a la compassió i la unitat, ajudant a construir un món on el veritable esperit del Nadal perduri durant tot l´any. I en això els avis hi tenim molt a dir i aportar.

 

“Per l’amor entranyable del nostre Déu, ens visitarà el sol naixent que ve del cel,

per il·luminar els qui viuen en la fosca, a les ombres de la mort,

i guiar els nostres passos per camins de pau”

Dr. Lluc, evangelista-

(Lluc 1:78,79 -BCI)

 Tot l’equip de SPA us desitja un Bon Nadal!!

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta