Skip to main content
Temes relacionats

Els Avis també s’examinen?

By 03/07/20233 Comments

Podríem dir que una mica sí, doncs hem estat durant tot un curs escolar més, no només feliços de poder recolzar els nostres fills, sinó que a més hem gaudit dels nostres néts cada minut d’aquell temps que han compartit amb nosaltres.

Ho hem aprofitat al màxim, amb plena consciència de saber que aquest curs no tornarà, i que, encara que en vindran altres, cadascun els portarà nous i diferents reptes i obstacles a què s’hauran d’enfrontar.

Jo tinc dues precioses nétes Martina d’onze anys, gairebé dotze i Aina de sis anys; desconec quines edats tenen els teus. Potser que aquest curs han començat el preescolar o han acabat l’institut o el batxillerat, o estiguin preparant l’EBAU – Avaluació de Batxillerat per a l’accés a la Selectivitat – amb la intenció de pujar la nota.

Sigui quina sigui l’etapa d’edat dels nostres néts que ens hagi tocat viure aquest curs escolar, estic segura que, com m’ha passat a mi, haureu tingut molts moments en recollir-los a la sortida de l’escola, anant a prendre un gelat amb ells, al parc, trajectes en cotxe, dinant a casa, passant un cap de setmana junts etc… en definitiva, moltes i diverses situacions que ens hauran brindat l’oportunitat d’escoltar amb atenció tot el que ens expliquen, el que viuen el seu dia a dia i allò que els inquieta en el seu món.

Tenim un temps molt valuós amb ells que hem d’aprofitar bé essent intencionals des del nostre paper d’avis i sempre com a suport dels seus pares; intencionals, però, a reforçar aquests valors que com a cristians hauran de conèixer i aplicar al llarg de la seva vida tant en moments per a ells crucials, com en el seu dia a dia.

El nostre temps amb ells ha de ser Temps de Qualitat; de qualitat perquè tenim el privilegi de gaudir d’una merescuda jubilació fora de l’estrès laboral. Ara som molt més pacients, tot ho prenem amb més calma i hem après a escoltar amb més atenció.

Depenent de com aprofitem el temps de què disposem amb ells, farà que sortim o no aprovats. Si ho fem bé, els nostres néts guardaran al seu cor sempre aquests valors cristians que enfortiran la seva vida, sense apartar-se’n d’ells i recordaran amb emoció aquells curts però intensos moments viscuts amb nosaltres, els seus avis, moments en què es van sentir estimats, escoltats i animats a esforçar-se i superar-se amb l’ajuda de Déu per assolir els objectius.

Si no tenim la seguretat d’haver aprovat aquest curs com a avis, pensem que tenim una altra oportunitat.  Aquest estiu arriben “les vacances 2023” on podrem millorar la nostra nota.

Aprofitem-ho!

Lidia Frutos

Àvia de 2 nétes i viu a Viladecans (Barcelona)

3 Comments

 • Jordi Flotats ha dit:

  Gràcies per compartir les vivencies amb les teves netes. Nosaltres també tenim 2 netes de 4 i 8 anys i realment es un privilegio dels avis poder estar amb elles escoltant el que ens explican. No deixem de pregar mai per elles, demanem a Déu que ens ajudi en la tasca que tenim i que, amb ho Fem amb molt amor. Benediccions.

  • Lidia Frutos Vicente ha dit:

   Gràcies per les teves paraules!!. Es ben cert Jordi, tenim un gran paper a la vida dels nostres néts per transmetre el que ens diu “Deuteronomi : 4, 9 i només del nostre Senyor ens vindrà la ajuda per fer-ho.
   Benediccionsq

  • Lidia Frutos ha dit:

   Gràcies per la teva resposta

Deixa una resposta