Skip to main content
SPA CharlasSPA News

LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL, Un món nou.

El passat dia 29 de setembre vam tenir una nova xerrada. Que com les anteriors, va ser summament interessant, i mai no deixen de sorprendre’ns. Aquesta va tractar de la I.A. (Intel·ligència Artificial), és un camp tan nou com desconegut. Sobretot, per a nosaltres els que ja pentinem cabells blancs.

Curtis ens comentava dels reptes que podem afrontar, a les nostres famílies i la nostra societat. Com a suplantació d’identitats i la facilitat d’oferir-nos una realitat virtual, que pot afectar les noves generacions com els nostres fills i néts.

Fa 5 mesos ha irromput al nostre món, un exemple és “el xat GPT”. Està abastant el nostre món (família, escola i societat…i església).

Va intentar respondre les preguntes següents, que ens planteja IA.; Què va passar? Què vol dir? Com hauríem de respondre? Les màquines no només parlen sinó que també pensen?

Ensenyant-nos diversos exemples que et posen els pèls de punta. Fins al punt que l’home vol crear i cercar un nivell de saviesa mai aconseguit.

Ens va fer veure que a Gènesi 1:27, va dotar l’home i la dona (creats per Déu) a ser imatge i semblança de Déu.  Reflexionant-hi, hem d’entendre la diferència entre l’ésser humà de la resta de la creació; no només el llenguatge i el raonament; Apreciació de la bellesa? L’art? … la capacitat de connectar amb el nostre creador?

Com hauríem de respondre? No deixem que els nostres fills i néts, prenguin com a base de les seves decisions internet. No hem de deixar de transmetre el nostre llegat a les properes generacions.

Després ens va traslladar una pregunta molt interessant, per poder tenir un col·loqui entre els assistents a la xerrada.

Tot això ho pots veure i escoltar al vídeo de la xerrada, que t’oferim a continuació.

Si tens algun dubte, pel que fa a aquest tema, pots escriure’ns a través del nostre xat.

José Luis Aguirre

Viu a Viladecans (Barcelona), és avi de dues nétes.

Deixa una resposta