Skip to main content

“L’avi Pepe” va ser un home que va formar part de la generació de ferro. Un home que com molts altres homes i dones, es va fer a si mateix treballant molt durament, lluny dels seus.

Ell va ser el més gran de set germans i de molt jove “al iaio Pepe” com l’anomenen els néts, va deixar la família a Múrcia,  la seva ciutat natal i va migrar, amb

la maleta a la mà cap a una gran aventura. A la maleta hi duia la roba més necessària. No obstant, aquella maleta, vaja com li pesava! i és que aquell atrevit noi, hi va ficar molts projectes i plans, que tot i amb reserves i pors, sense adonar-se’n, eren els que l’impulsaven a mirar cap al futur, que lluny de veure’l incert, amb treballs i esforços el portarien, sens dubte, a complir aquells somnis.

Finalment trepitja Barcelona!! Una bonica ciutat amb més oportunitats. Allà va ingressar a la RENFE on va fer el Servei Militar i en acabar-lo es va preparar i va estudiar per arribar a ser Factor de Circulació. En acabar els estudis va estar a l’estació de França els primers anys i la resta fins a la seva jubilació, majorment, a l’estació del Passeig de Gràcia.

Més tard i amb motiu de la “Celebració del Centenari el 1948”, RENFE va proposar a José Frutos Frutos “al iaio Pepe” per a ser interventor en ruta que viatjaria al tren rèplica d’aquell ferrocarril que el 1948 va fer el recorregut Barcelona-Mataró. Però que en aquesta ocasió el seu recorregut seria per tota Espanya.

Als seus vagons hi van viatjar com passatgers els familiars, vestits d’aquella època, entre els quals es trobava Leonor Vicente Fenollar la seva esposa. Per als néts “la iaia Leo”.

“Al iaio Pepe” es va casar a Barcelona, va ser pare de dues filles i un fill. Avi de quatre netes i un nét i besavi de set besnétes i un besnét. Buscava els seus somnis i en va complir alguns, però per a ell, com a cristià, el més important era que Déu estigués present en totes les facetes de la seva vida, i va transmetre a la nostra família uns valors cristians sòlids. Avui hem compartit una petita part de la seva història de vida, recordant-lo com a pare, avi, i besavi amb molta estimació.

El reportatge que podeu veure a continuació va ser facilitat per RENFE a la família i retransmès per TV3, TVE i NO-DO amb motiu de la Celebració del Centenari.

 

Lidia Frutos

Àvia de 2 nétes i viu a Viladecans (Barcelona)

One Comment

Deixa una resposta