Skip to main content
Temes relacionats

Nadal arriba a les nostres llars

Estem a tocar d’unes festes molt esperades i que, en pocs dies, ens parlaran d’un fet que va passar fa més de dos mil anys. Com molt bé ens diu el diccionari: Nadal és la “Festivitat/Commemoració del naixement de Jesucrist”, commemoració que ve carregada de bons propòsits.

Sembla un bon moment per parlar de treves en llocs on hi ha guerres. També pot ser un moment oportú per a què els governants parlin de pau, i alhora per a què l’església cridi a la reconciliació a famílies que no es parlen. I és clar! una crida a la sensibilitat d’ajuda al proïsme, al més necessitat. En definitiva, sembla que és el moment de dur a terme totes les accions que d’alguna manera contribueixin a fer-nos o veure’ns millors persones.

És clar que no podem oblidar-nos de la importància que també se li dóna en aquests dies a  les compres, els regals, els viatges, etc. que sense ser gens dolent, de vegades ens allunyen d’aquells bons propòsits que abans comentàvem.

Potser sí ens preguntem: I després què? Ens adonarem que com cada any, els propòsits de bondat de l’ésser humà s’esvaeixen, i que fins a la propera “Festivitat/Commemoració del naixement de Jesucrist” no tornaran.

De què ens serveixen tots aquests bons propòsits recolzats en nosaltres mateixos? De poc, perquè ens cansem, som inconstants i aviat ens n’oblidem.

Però com seria de diferent si és Jesucrist qui ens acompanya i en qui descansem, perquè és impossible donar sentit al Nadal, si deixem fora el seu autor Jesús, ja que d’Ell ve l’Amor, la Pau, la veritable Alegria i la millor celebració del Nadal: “Emmanuel, Déu amb nosaltres”. Això no té res a veure amb el Nadal que, en general, la societat ens presenta any rere any, i que una vegada passa, apareixen de nou els mateixos errors, maldats, depressions i desesperacions.

Des de SPA us desitgem una feliç celebració d’aquest Nadal viscut i enfocat a ser aquests avis transmissors de valors cristians, com a pares als nostres fills i com a avis als nostres néts amb una clara intenció de deixar-los un llegat, que perduri de generació en generació.

Deuteronomi 4: 9 (5è llibre de la Bíblia)

“Tanmateix, estigues atent i mira bé de no oblidar mai els fets que els teus ulls han contemplat. Que durant tota la vida no se t’esborrin de la memòria: fes-los conèixer als tus fills i als fills dels teus fills”.

Lidia Frutos

Àvia de 2 nétes i viu a Viladecans (Barcelona)

Deixa una resposta