Skip to main content
Editorial

Navegant el 2024 amb saviesa

Una Guia pels Avis en l’Any Nou

El principi de cada any nou és una nova oportunitat per explorar el proper capítol de les nostres vides amb saviesa, amb calma i amb optimisme. ¿Quines noves possibilitats ens esperan?. A mesura que ens embarquem en un nou any, és un temps de reflexió i de renovació. ¿Què ens depararà aquest nou any?

Per això…

  1. Reflexionem sobre els moments significatius viscuts durant l’any passat. Revivim els records, celebrem els triomfs i aprenem dels reptes i fracassos. La saviesa es troba en la capacitat d’extreure lliçons de cada experiència. En l’any passat, SOLS PER AVIS – SPA ha consolidat els berenars/coloquis trimestrals amb temes com: “Coneixem el món on viuen els nostres néts?” “Coneixem el món on viuen els nostres néts?”, “Construint la identitat dels nostres néts”, “Transmetent valors als nostres néts”, “Com ens afecta com a avis el nou món de la intel·ligència artificial”. Hem vist un creixement exponencial en els usuaris de la web (spavis.org) i en els subscriptors del nostre butlletí mensual SPANEWS. Hem tingut l’oportunitat d’estar en diversos programes de ràdio i en TVE2 d’abast estatal per parlar i presentar el nostre projecte, així com en diverses publicacions digitals.
  2. Establim metes conscients. L’Any Nou és un llenç en blanc esperant ser pintat amb noves experiències. Considerem proposar-nos metes realistes que ens inspirin i despertin la nostra passió i il·lusió, i que donin sentit a cada dia. Sí, fins i tot nosaltres, els “ciutadans experimentats”, podem i hem de fer plans. Esperem estar sempre en mode de creixement quan es tracti dels nostres néts. Així com ells estan canviant constantment, tots hem d’adaptar-nos i trobar noves formes d’invertir en ells i en el seu futur. Metes com aprendre alguna cosa nova, dedicar més temps a la família o explorar nous llocs per passar-los amb els nostres néts. Per a aquest nou any a SPASOLS PER AVIS – ens hem proposat, entre d’altres objectius, continuar presentant trimestralment les Xerrades Berenars i oferir-les en directe en línia. Començar Grups de Suport i Pregària entre avis, Publicar un llibre sobre els avis i realitzar la Primera Cimera (Summit) Nacional per àvis i àvies el proper Novembre.
  1. Cultivem les Connexions Familiars: El veritable tresor de la vida es troba en les relacions. Dediquem temps a la nostra família i amics. Organitzem reunions, viatges, dinars o simplement una tarda de rialles que reforçaran aquests llaços especials que donen sentit a l’existència i compartim històries de la vida, experiències i ensenyaments amb les generacions més joves. 
  2. Abracem la Resiliència: La vida està plena d’altibajos, i la resiliència és la clau per superar-los. Enfrontem els reptes amb valentia. Abraçem la veritat que cada adversitat és una oportunitat per créixer i aprendre, sabent que el futur està en les mans de Déu i que Ell ens donarà les forces per seguir vivint amb propòsit.
  3. Cuidem-nos a Nosaltres Mateixos: No oblidem la importància de cuidar el nostre benestar físic, emocional i espiritual. A mesura que cuidem dels altres, també dediquem temps per cuidar de nosaltres mateixos. Això ens ajudarà a enfrontar millor els reptes i a gaudir de les alegries de l’any que ve. No siguem cuidadors descuidats.
  4. Apreciem els Petits Moments: La bellesa de la vida es troba en els petits detalls. Gaudim dels moments simples, les rialles dels néts, la calor d’una tassa de cafè o te amb la companyia dels que estimem i les postes de sol que pinten el cel amb colors càlids. La veritable felicitat es troba en aquests petits tresors quotidians.
  5. Abracem el Canvi amb Serenitat: La vida és un constant flux de canvis. Practiquem la serenitat per acceptar el que no podem canviar, el coratge per canviar el que sí podem i la saviesa per reconèixer la diferència

A mesura que el rellotge avança, també ho fan les generacions. L’Any Nou no només marca el pas del temps, sinó també l’oportunitat de renovar el nostre compromís amb la família i la connexió intergeneracional. En una era on la pressa sovint eclipsa la pausa per a la reflexió, recordem la importància de seure amb els nostres néts. Fem un compromís de compartir amb ells les nostres històries i la nostra vida. La tradició oral és un regal que transcendeix les èpoques, i així contribuïm a preservar un llegat valuós.

Recordem que estem aquí:  per connectar cors i unir generacions.

Aprofitem aquest primer editorial i en nom de tot l’equip de SPA, us desitgem un Any Nou ple d’alegria i noves oportunitats. Que Déu dirigeixi el vostre camí, reforci la vostra fe i us apropiï a Crist mentre continuem junts en aquest viatge anomenat vida.

¡Un abraçada i ens veiem pel camí!

Nota: ¿Què hi ha de nou que puguis afegir aquest any a la teva caixa d’eines per ser avi, àvia ? Comparteix-nos les teves idees, si us plau.

 

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta