Skip to main content
Editorial

Podeu fer que el dia de Sant Valentí sigui més que cors i dolços

M’encanten els dies especials i aprofitar-los com a oportunitats per beneir els meus fills i néts.

Quan ens acostem al dia de Sant Valentí o a qualsevol festa especial de l’amor, m’adono que significa molt més per a mi que una caixa de bombons, un ram de flors o un menjar especial amb el meu estimat marit. Aquest dia especial ara inclou els meus tres fills adults, els seus respectius cònjuges i set bonics néts.

Mentrestant, reflexiono sobre l’amor de Déu i sempre busco maneres i moments únics per reflectir el seu amor perfecte per nosaltres.

Hi ha moltes raons per celebrar i reconèixer l’amor incondicional que Déu ens té: L’amor de Déu és increïble, infinit, ferm i inigualable. El seu amor treu fora la por (1) Res no ens pot separar del seu amor (2) És inigualable, fidel i preciós (3). És suficient, vivificador, etern (4) i mai s’acaba (5). 

Com podem mostrar aquest amor d’una manera significativa als nostres fills i néts?

Confio que els suggeriments següents poden servir per a participar en la vida de les nostres famílies i per aprofitar l’oportunitat que tenim com a pares i avis per demostrar la grandesa del Déu que servim i el seu amor abundant per a cada membre de la nostra família .

  1. Planteu una llavor en lloc d’omplir els vostres ésser estimats de caixes de xocolata, caramels i altres dolços. Les plantes, els tomàquets, els pèsols i les flors són més barates, fàcils de plantar i divertides de veure-les a mesura que creixen. Al mateix temps, fer aixó també ens pot portar a moments de gran valor espiritual. Per exemple, podeu parlar de la creació, la meravella, la saviesa i el poder de Déu, alhora que demostra el seu amor i cura de la creació mateixa. Fins i tot de l’ordre en què Déu va crear el món i això apunta a la grandesa i la majestuositat de la seva glòria.
    Podeu explicar la paràbola de la sembra i la llavor, en aquesta paràbola observeu la importància de la llavor. A la llavor de la paraula de Déu li agrada créixer en el terreny abonat amb la humilitat, l’entrega i la pregària. Preneu-vos el temps per plantar la llavor de l’evangeli de les bones notícies de Jesucrist al cor dels vostres néts.
    Expliqueu-los les diferents etapes del creixement de les plantes i que Déu vol que ells també creixin cap a la fe madura i no siguin com nens petits (6).
  2. Fés un muntatge fotogràfic de cada nen i nét i inclou una memòria o una història preferida o divertida. Per exemple, m’encanten els parcs d’atraccions i pujar a totes les muntanyes russes del parc. Al meu marit, no! Encara recordo el dia que portàrem els nostres néts petits al parc d’atraccions més proper. Li vaig dir al Lluc, el meu nét de cinc anys, que vingués a la muntanya russa. Ell no estava gaire segur, però va acceptar d’anar -hi, confiant en l’àvia i en què tot aniria bé. Mentre pujàvem per la primera rampa de la pista, vaig poder notar que els seus músculs s’estremien i sentien la por pel que sortiria més enllà de la part superior d’aquesta muntanya. Quan vam arribar al final, vaig demanar ajuda! Em sentia com si hagués estat la pitjor àvia de la història! Quan vam sortir del vagó, em va sorprendre escoltar el meu net petit cridant: “Àvia! Pugem-hi un altre cop!” Memòries divertides d’aquells moments viscuts especials i feliços, i que hem de compartir i recordar als nostres fills i néts.
  3. Envieu una targeta especial de Sant Valentí a fills i néts grans amb paraules d’amor i benedicció. Escriu paraules d’afirmació i fes-los saber el gran valor que tenen per a tu i per a Déu. En un moment en què el nostre món sembla ser tan confús, fes-los saber a aquestes criatures precioses que estàs al seu costat i que sempre seràs la seva més gran animadora.
  4. Recordeu als vostres fills i néts el gran amant de les nostres ànimes, el Senyor Jesucrist:  “Perquè Déu va estimar tant el món que va donar el seu únic fill, de manera que qualsevol que cregui en Ell no es perdi, sinó que tingui la vida eterna.” Quin vers més ric i quines paraules més veritables i oportunes! No hi ha amor més gran que l’amor de Déu. Comparteix-lo lliurement amb els que estimes.

 

De Kathie Schiedel (Legacy Coalition Canadá.)

Notes de la Bíblia: (1) 1 Jo 4:18). (2) Rm 8: 35,37-39. (3) Salm 36: 5-7. (4) Jo 3:16 (5) Lm 3: 22-23). (6) Col 4:12 i Ef 4: 14-15.

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta