Skip to main content
Avis pregeu per mi

Pregant pels nostres néts en grups

By 19/09/2023octubre 5th, 2023No Comments

El nostre desig i alhora preocupació a SPA és ajudar i protegir els nostres néts, tenint un impacte significatiu en les seves vides a través de la relació, l’ensenyament i la pregària, com ja sabeu els qui ens seguiu de prop.

De vegades naveguem per la vida com si fóssim víctimes de les circumstàncies que ens han tocat viure, i no ens n’adonem que els cristians, aquells qui hem posat la nostra fe en Jesús i en tot allò que Ell ens ha promès, tenim accés a tots Els seus recursos, que no són pocs i un  d’ells, i més valuós, és la possibilitat d’intercedir pels nostres néts.

És cert que de vegades ens pot semblar que les nostres oracions són sempre les mateixes i la sensació que estem sols ens pot desanimar. Per aquesta raó, és tan important compartir amb altres avis i àvies el nostre cor i desitjos que alguna cosa passi a la vida dels nostres néts.

Aquest estiu el meu marit i jo hem estat pensant i compartint amb altres avis la idea de començar els Grups d’Intercessió pels nostres néts. Un grup d’avis i àvies, on puguem obrir el nostre cor i compartir necessitats i situacions dels nostres néts, i pregar els uns pels altres.

Com més penso en aquesta oportunitat, més m’engresco!!

Que bo recolzar-nos els avis i àvies, posant davant de Déu allò que ens preocupa o allò que desitgem veure a la vida dels nostres néts……

Pregar pels néts dels altres, ens acosta entre nosaltres i ens fa sentir que no estem sols i encara més, com diu Jesucrist: “Si dos de vosaltres es posen d’acord aquí a la terra sobre qualsevol cosa que demanin, els serà concedida pel meu Pare que és al cel.”

Els primers a rebre el benefici de la pregària som els mateixos avis. Per què? Perquè la pregària instal·la pau al cor i esperança de futur.

Recordem que la pregària és “el terreny on creix l’esperança, on Déu ens torna allò que el diable ens ha robat”

Déu ha dissenyat la pregària perquè sigui una porta, per mitjà de la qual, tinguem accés al cel. No hi ha res més veloç que la pregària, que abans que tregui el cap als nostres llavis ja l’està escoltant Déu.

L’oració té poder. No pas per qui la fa, sinó per qui l’escolta!!!

Aquí hi ha unes idees per començar un grup de pregària:

  1. Reunir el grup: Convida altres avis, a unir-se a la pregària.

Quins avis tens a prop i creus que poden tenir aquest desig? Fes una llista. Explica’ls el propòsit i convida’ls a formar part del grup (entre 3/8 avis)

Busqueu data i freqüència. Podria ser una vegada cada mes o cada quinze dies. Per exemple: “els dimecres al matí a casa meva; els dilluns a la tarda, etc.”

  1. Trieu un lloc tranquil: Busqueu un lloc tranquil, accessible i lliure de distraccions per dur a terme la pregària en grup. Pot ser a casa teva (personalment penso que és el millor lloc), en una església, a la natura o qualsevol lloc on tots se sentin còmodes.
  2. Inicia amb gratitud: Comença la pregària agraint Déu per la benedicció de tenir néts a la teva vida. Expressa la teva gratitud per les oportunitats que has tingut per formar part del seu creixement i desenvolupament.
  3. Eleva les peticions específiques: Demana a cada membre del grup que comparteixi les seves preocupacions i desitjos pels néts. Anima tothom a expressar les seves inquietuds, somnis i esperances per a cada nét. Això pot incloure aspectes com la salut, l’educació, les relacions i el desenvolupament espiritual.
  4. Utilitza la Bíblia: Pots incorporar passatges bíblics rellevants a les teves oracions. Per exemple, pots utilitzar versets que parlin sobre la protecció de Déu, la saviesa o la benedicció dels nens. Alguns exemples són Proverbis 22:6 (“Instrueix el nen en el seu camí, i encara que fos vell no se n’apartarà”) o Salm 127:3 (“Heus aquí, herència de Déu són els fills; Cosa d’estima el fruit del ventre”).
  1. Pregar per les necessitats específiques: Prega per les necessitats específiques dels teus néts. Això pot incloure la salut física i emocional, l’educació, el creixement espiritual i la protecció d’influències negatives. Sigues específic en les teves peticions. Et suggerim que tinguis un quadern d’oració per anotar les oracions.
  2. Benedicció i compromís: Acaba l’oració demanant a Déu que beneeixi els teus néts i els concedeixi la guia i la cura. Comprometre’s com a grup a seguir recolzant-vos i cuidant-vos en tot el que pugueu.
  3. Amén: Finalitza la pregària en grup amb un “Amén” unit com a senyal d’acord i fe en què Déu escolta i respondrà a les vostres peticions.

Vull pensar que en llegir aquest senzill article el teu cor s’ha emocionat en imaginar el que podria passar a la vida dels teus néts, en començar junts com un exèrcit aquesta “torre de vigilància” i protecció cap a ells.

Déu ens ajudi a tots i instal·li al nostre cor el desig de ser avis intercessors i compromesos perquè els nostres néts arribin a ser els homes i dones que Déu va pensar que fossin quan els va crear.

T’animes?

P.D: Si vols formar el teu propi grup de pregària o participar en un, t’animem a que ens truquis al (+34)610 248 699 – o ens escriguis a info@spabuelos.org, per poder-te oferir suport, recursos i idees i alhora puguem compartir junts experiències mútues per fomentar un moviment de pregària entre els avis cristians intencionals.

Cesca Planagumà

Orientadora familiar

Deixa una resposta