Skip to main content
Avis pregeu per mi

Pregària d’any nou pels nostres néts

By 27/02/2024març 20th, 2024No Comments

Pare nostre,
Et donem gràcies per aquest nou any. 

Preguem perquè allunyeu qualsevol sensació de fracàs personal dels nostres records de l’any anterior. Preguem perquè puguem “oblidar-nos del que queda enrere i llançar-nos cap a allò que hi ha al davant, corrent cap a la meta per aconseguir el premi de l’alta vocació de Déu en Crist Jesús” (Sant Pau, Filipencs 3:13-14).

Preguem per noves oportunitats per compartir les nostres històries de redempció amb els nostres fills i filles, els nostres néts i nétes, perquè ells també confiïn en Tu pels seus propis nous començaments.

I que aquest any 2024 marqui una diferència a les seves vides.

Preguem en el nom de Crist. Amén!

 

REFLEXIÓ O PENSAMENTS

Pregar a Déu pels nostres néts és una part poderosa de la nostra influència com a avis, ja que també tenim la vista posada en el futur.

Els pensaments sobre el futur no solen estar a la ment de les generacions més joves, normalment pensant en com passar el dia, la setmana, o el mes. Però nosaltres, els avis, pensem en el nostre llegat amb força freqüència, potser fins i tot cada dia. Estem reflexionant sobre les tradicions, valors i prioritats que vivim i que influiran en els nostres fills i néts durant anys i, potser, en les generacions següents.

Per a aquells de nosaltres que som persones de fe, és natural que això aparegui a les nostres oracions. Té sentit que preguem per la salut i el desenvolupament a llarg termini dels nostres néts, la seva educació, els amics, les futures carreres, els futurs cònjuges i els fills que puguin tenir algun dia.

De vegades fa por pensar en les decisions importants que van canviar les nostres vides i que tots vam prendre quan érem adolescents, o quan teníem poc més de vint anys, possiblement sense gaire temps i consideració. És força possible que els nostres néts facin el mateix, i per això necessiten les nostres oracions!

Aleshores: el punt d’acció número 1 és pregar pels teus néts. Fes-ho amb regularitat, cada dia si pots. Punt d’acció 2: digues-los que estàs pregant per ells.

Hi ha bones raons per fer això. En primer lloc, és bo per a ells saber que tenen un lloc destacat al teu cor i a les teves oracions. És com una manera més de dir: “T’estimo i ets molt important per a mi”. Vols el millor per a ells, i faràs tot el possible per aconseguir-ho.

En segon lloc, dónes als teus néts una sensació de connexió amb les generacions anteriors. Quan els dius: “Pensàvem en tu i pregàvem per tu des d’abans que naixessis”, poden adquirir un sentit d’herència, en saber que són part d’una línia familiar de fe més extensa. I poden ser part de l’extensió d’aquest llegat cap al futur, perquè en el futur tinguin un sentit de pertinença i un propòsit reals.

Pertinença. Propòsit. Llegat. Objectiu. Herència. Totes aquestes són idees grans i poderoses que podem ajudar a incorporar a la vida dels nostres néts, i les nostres oracions són una excel·lent manera de fer-ho realitat.

Estàs pregant pel futur dels teus fills i néts? Quina diferència pot marcar a les seves vides?

Comparteix una idea i aprèn d’altres avis a aquesta web.

 

(adaptat de GrandkidsMatter)

Cesca Planagumà

Orientadora familiar

Deixa una resposta