Skip to main content
Temes relacionats

Quina importància té l’humor a la família?

Riem com a família? Riem junts? És un secret de domini públic que el riure en família serveix per unir pares, fills i avis; per reforçar i estrènyer els llaços que ens relacionen.

Com més anys afegeixo a la meva vida, veig més necessari passar temps junts on puguem riure. Sovint la vida, i la dels nostres néts també, es converteix en una rutina…aixecar-se, l’escola, les tasques, les extraescolars, els àpats, etc. Cobrim les seves necessitats físiques però oblidem moltes vegades l’humor i el riure; ingredients indispensables per a una família sana.

Per què és important riure?

Riure ens fa feliços a nosaltres i a la gent que ens envolta. Somriure és una forma de convivència.

Riure ens beneficia perquè ajuda a reduir els nivells d’estrès i ansietat, fomenta la sociabilitat, augmenta l’autoestima. Afavoreix les capacitats intel·lectuals i és un facilitador de la comunicació entre persones, reduint els nivells d’agressivitat, fet que ens permet tenir i millorar les nostres relacions familiars i socials sanes basades en la confiança, la cooperació i la proximitat.

Riure és com un bàlsam per a l’ànima, és un calmant sense efectes secundaris i afegeix il·lusió i benestar a l’ànima dels nostres néts. Nosaltres, els avis, aportem serenor, seguretat i consentiment a la vida.

És per això que hem de cercar i provocar molts moments i situacions on poder riure junts. Són moments que ells mai no oblidaran i, més encara, els ajudarà a veure la vida amb esperança i il·lusió.

Procurem treure “ferro” a situacions que per a ells són difícils. Potser algun nét està vivint l’estrès dels seus pares, les presses i demandes que el nostre món actual ens posa a sobre, o el fet de tenir els seus pares separats. Cap nen no mereix viure lluny d’un ambient de pau, d’amor i de rialles.

El rei Salomó, considerat un dels homes més savis que han existit va dir: “L’home bo deixa herència als seus néts” Aquí ens parla d’un avi/àvia que no només fa de “cangur barat” sinó que aprofita la seva condició d’avi/àvia per deixar una herència difícil de malgastar, ja que es diposita en el cor dels néts, creant caràcter.

Part del nostre llegat és ser portadors d’alegria, d’optimisme, de serenor, de veritat i de fortalesa interior.

Emmagatzemem recursos per quan arribi la tempesta!

PUNT D’ACCIÓ: Com riem en família? Què farem els propers dies per promoure el bon humor i generar, en els nostres néts, espais per riure i per gaudir? Ens agradaria molt que ens compartissis les teves idees i les teves accions.

Cesca Planagumà

Orientadora familiar

One Comment

Deixa una resposta