Skip to main content
Editorial

Viure amb alegria com a avis

Ser avi és una de les etapes més boniques de la vida i és una experiència única i enriquidora. És un temps d’alegries i de satisfaccions que ens omple d’il·lusió i de significat, en definitiva, de vida, a tots aquells que tenim la immensa fortuna d’assumir el paper de ser avis.

No podem obviar tampoc els nous desafiaments que avui enfrontem en un món en canvi constant i excessivament tensionat, que ens porten a situacions inesperades i de vegades no gaire desitjades, i que fan que el nostre rol sigui una mica més dinàmic i més complex que mai.

Viure amb alegria com a avis significa poder gaudir plenament d’aquesta etapa tan especial que ens toca viure, malgrat les circumstàncies que ens envolten o les possibles xacres que ens preocupen i atemoreixen.

Significa també, valorar cada moment que passem amb els nostres néts, creant records especials que perduraran per sempre a la memòria i a la nostra ànima. Moltes vegades em pregunto a mi mateix si també els sabrem transmetre l’alegria de viure.

Com podem viure amb alegria com avis i transmetre’l als nostres néts? Us voldria presentar alguns aspectes com a TIPS:

  • Gaudim del temps amb els nostres néts: Jugar i xerrar amb ells. Explicar-lis anècdotes de la nostra vida i fer junts activitats divertides. Cada moment compartit amb els nostres néts és un tresor inestimable.
  • Acceptem els nostres néts tal i com són: Cada néta, cada nét és única/o i especial, amb les seves pròpies qualitats, interessos i personalitat. Els hem de conèixer i acceptar perquè se sentin estimats tal com són, i no pel que saben o fan.
  • Construïm un lligam afectiu fort: Els avis tenim l’oportunitat de crear un lligam afectiu únic amb els nostres néts, basat en l’amor, la confiança i la complicitat.
  • Transmetem, ensenyem i visquem per a ells valors fonamentals que els enriquiran com a persones i els acompanyaran durant tota la seva vida.
  • I si som avis cristians tenim l’oportunitat de guiar els nostres néts al camí de la fe, oferint-los un model viu i un exemple consistent d’amor, de bondat, de perdó i d’alegria de viure.

En definitiva, els avis juguem avui més que mai un paper essencial a la vida dels nostres néts. Ser avi és un regal meravellós que hem de viure amb alegria i plenitud. Un avi feliç i realitzat podrà ser portador i transmissor d’alegria, optimisme, serenitat, amor, saviesa, experiència, suport i fortalesa interior als seus néts.

L’alegria és un massatge de l’ànima. Un tranquil·litzant sense efectes secundaris. El cor alegre és una bona medicina. Necessitem una transfusió d’alegria per poder-la donar i manifestar a altres. Aquesta alegria interna sorgeix d’un cor agraït que coneix i estima Déu.  Que puguem dir juntament amb el salmista David: “Senyor Déu envia la teva llum i veritat. Hi acudiré Déu, font de tota la meva alegria.”

Viure amb joia sempre serà una elecció.

Nota: Com anem d’alegria? Deixeu-nos a continuació, si us plau, un comentari.

Víctor Miron

Orientador Familiar. Màster en Educació Familiar. Nascut a Barcelona, ​​casat, té 3 fills i 6 néts.

Deixa una resposta